divendres, 3 de gener del 2014

Documental drogodependència

Hola a tothom,

Avui us parlaré d'un documental que vaig veure a una classe de l'any passat quan estava cursant Integració Social d'un programa de TV3 anomenat Entre línies que dura aproximadament 12 minuts que s'anomena Drogodependència (Centre d'investigació i tractament de les addiccions).

Aquest documental ens explica el treball que es realitza a un centre de deintoxicació a Dosrius. S'intenta reconduir a aquelles persones afectades per l'addicció a les drogues, mitjançant activitats, compartint responsabilitats, treballant hàbits, etc.
Treballen també a partir de tertúlies on expliquen el seu passat i com reaccionarien actualment davamt de diferents situacions properes al seu passat. Els treballadors del centre els fan analítiques per setmana per comprovar si estan consumint drogues actualment o no.
Tenen problemes amb la manca de places públiques, hi ha una espera des de 6 mesos a 9 anys. Quan al privat al cap de tres dies ja hi pots entrar-hi. Però és clar, no tothom té els recursos per permetre's entrar a un centre privat.


Aquest documental a mi m'ha "xocat" molt ja que desconeixia que hi hagués tanta demanda de places públiques per aquest col·lectiu i que el temps d'espera fos tan gran.


Moltes gràcies per la vostra atenció!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada